-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:8735 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:6

چرا ركعت نمازهاي يوميه با هم فرق دارد و مجموع آن عليهالسلامقدس سره ركعت ميباشد؟

برادر گرامي! اميدواريم در درس و تمامي مراحل زندگي . از اين كه با واحد مكاتبه نمودهايد سپاسگزاريم.

نماز يكي از بهترين وزيباترين عباداتي است كه رابطه انسان با خدا را تحكيم ميبخشد و ميتوان گفت بهترين موضوعي است كه به عنوان وظيفه عبوديت و بندگي به درگاه خداوند متعال در دست ما خداپرستان است. نماز در اديان ديگر نيز وجود داشته و دارد اما كيفيّت و شكل آن متفاوت است. بهترين و زيباترين شكل پرستش نماز است. حركات و سكنات و گفتهها در نماز بسيار پر معنا و پر محتوا است. حتي اذان و اقامه ما مسلمانها داراي معنا و محتواي عالي است. بنابراين در مقايسه بين نحوه عبادت هايي كه بين اديان است، ميتوان گفت نماز بهترين آنها است.

كيفيت و شكل و نحوه خواندن نماز تعبدّي است. پيامبر(ص) كه با عالم وحي اتصال و ارتباط داشته، كيفيت آن را براي ما بيان كرده و فرموده: صلّوا كما رأيتموني أصلّي؛(1) همان گونه كه من نماز ميخوانم، شما نيز بخوانيد.

شكل نماز را پيامبر به ما آموخته است. امّا حكمت اين كه چرا موقع صبح دو ركعت و موقع ظهر چهار ركعت و... تعيين شده، بر ما معلوم نيست. آن هم حكمتي داشته كه از آن بي اطلاعيم.

آنچه مهم است عبادت و پرستش خدا است كه بهترين شكل آن در نماز است. عدم اطلاع و نداشتن علم و آگاهي ما از علّت و كيفيت نماز به معناي نداشتن حكمت و اسرار نيست، اما نبايد ما را از اصل نماز باز دارد و از عشق و علاقه ما به آن بكاهد.

پي نوشتها:

1. بحارالانوار، ج 85، ص 292.

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.